Почетна             Школа               Запослени             Ученици              Родитељи              Тендери              Учимо другачије             Контакт          

Покажи шта знаш 2020

         У оквиру манифестације "Покажи шта знаш", ученици 2. и 3. разреда су са својим учитељицама, поштујући све мере Кризног штаба и МПНТР, припремили кратке рецитације и мотивационе поруке за своје вршњаке.

          Захваљујемо учитељицама Ксенији, Виолети и Биљани на великом ангажовању, као и наставнику ликовне културе Банету који се побринуо за монтажу.

Видео можете погледати овде.

Подељена срећа два пута је већа

     Чланови Вршњачког тима наше школе обележили су Дечју недељу радионицом "Подељена срећа два пута је већа" како и гласи мото овогодишње Дечје недеље. Ученици су прво извлачили папириће са именима другарице или друга из различитог одељења, а затим бирали какав ће поклон за изабрану особу да направе. Могли су да бирају између цртежа, колажа, кестења, шкољки, лоптица од стиропора. 

     Поред руководиоца вршњачког тима радионици су присуствовале директорка и психолог школе као и наставница Стојанка која је помогла у реализацији ове радионице.

Уџбеници за школску 2020/2021.годину

Наставничком већу су представници стручних већа изнели предлоге за следеће уџбенике за 2, 3, 6.и 7. разред ,за наредне 4 (четири), односно једну годину:

 За II разред:

 Српски језик, Фреска; Математика, Фреска; Свет око нас, Фреска; Музичко, Фреска; Француски језик, Завод за уџбенике

За III разред:

Српски језик, Фреска; Математика, Фреска; Природа и друштво, Фреска; Музичко, Фреска; Француски језик, Завод за уџбенике

За VI разред:

Српски језик, Klett; Техника и технологија, Нови Логос; Физика, Klett; Музичко, Klett; Математика, Klett;  Информатика, Едука; Географија, Нови Логос; Историја, Завод за уџбенике;Биологија, Нови Логос; Француски језик, Завод за уџбенике;  Енглески језик, Завод за уџбенике; Ликовно, Едука

За VII разред:

Српски језик, Нови Логос Уметност речи, читанка, Дар речи, граматика; Техника и технологија, Нови Логос; Физика, Klett; Математика, Klett; Музичко, Klett; Географија, Нови Логос; Историја, Едука; Биологија, Нови Логос; Хемија, Герундијум; Француски језик, Завод за уџбенике; Енглески језик, Завод за уџбенике; Информатика, Едука; Ликовно, Едука

Земун са старих разгледница

У Галерији КЗМ у Косовској улици отворена је изложба фотографија ”Земун са старих разгледница”, коју је приредило Туристичко друштво ”Земун” у оквиру програма Дани европске баштине.Тема овогодишње манифестације Дани европске баштине је ”Наслеђе и образовање” – Знање за будућност.

Изложби су присуствовале психолог школе Светлана Миловановић као и представнице Ученичког парламента Ана Марија Андрејић и Ивона Лимани.

Упутство за спровођење наставе на даљину од 1.јуна 2020.

Министар просвете и НИТР је у допису број: 610-00-00329/2020-07 од 13.05.2020. донео одлуку:

– Да се настава на даљину оконча према изменама Правилника о календару који означава крај школске године за  осми разред 5.06.2020. а за остале разреде према важећем календару 16.06.2020.
– Да се од 1. до 16. јуна 2020. настава врати у школске објекте у виду
а) посебних часова и
б) часова припремне наставе.

ПОСЕБНИ ЧАСОВИ
1. Ђаци су дужни да о намери похађања посебних часова обавесте одељенског старешину:

b. Петаци, шестаци и седмаци најкасније до 29.маја 2020,
2. Одељенски старешина утврђује број пријављених ученика за посебне часове по предметима и у облику табеле достављају школском педагогу

4. Посебни часови почеће да се реализују
a. За осмаке од 1.јуна 2020.
b. За петаке, шестаке и седмаке од 8.јуна 2020. а придржаваћемо се распореда часова који је важио пре увођења ванредног стања – у преподневној смени.

Ученици могу да дођу у школу само ако су на списку наставника (било да су се они пријавили или да је наставник имао потребу да их позове).

Посебни часови за осмаке се завршавају 5.јуна 2020.

ПРИПРЕМНА НАСТАВА (осми разред)
1. Одељенске старешине осмог разреда преузимају комбиновани тест и тест из српској језика 1.јуна 2020. у 8.30 часова од директора школе,
2. Осмаци преузимају 1.јуна 2020. од  одељенског старешине према датом распореду и носе кући:
a. комбиновани тест,
b. тест из српског језика.

3. Попуњени комбиновани тест и тест из српског језика осмаци враћају одељенском старешини 2.јуна 2020 приликом полагања пробног теста из математике.

4. Осмаци полажу тест из математике 2.јуна 2020. oд 8:00 до 10:00 часова

Јединствени списак истакнут је на огласној табли улазног хола у приземљу школе.

5. Од 3.јуна 2020. до 15.јуна 2020. реализује се законски обавезна припремна настава – која може бити организована онлајн или у школи по групама.

6. Завршни испит се полаже 17, 18. и 19.јуна 2020. (инструкције о начину полагања биће дате у посебном обавештењу).

ЗАКЉУЧНЕ ОЦЕНЕ
1. Број оцена за закључивање може бити мањи од четири због ванредне ситуације изазване епидемијом,
2. При закључивању оцене, узима се у обзир:
-оцене које су дате у настави на даљину,
-четири оцене током првог полугодишта,
c. Најмање једна оцена на почетку другог полугодишта (пре наставе на даљину):
3. Ђаци могу  усмено
да одговарају у школи за већу закључну оцену ако има елемената за већу закључну оцену.

 

У Земуну 27.05.2020.

 

Директор школе:

Јасмина Стојчић

Још чланака...

Поткатегорије

Путања

ПочетнаУченици
Joomla templates by Joomlashine